Parkeren voor bezoekers

Parkeren voor bezoekers in Amsterdam kan moeilijk zijn, vooral in de drukke stadsdelen. Er zijn echter een aantal opties om te parkeren voor bezoekers in Amsterdam:

  • Als u een bezoekersvergunning of kraskaartvergunning hebt, kunt u de parkeertijd van uw bezoek online of telefonisch doorgeven. Uw bezoek parkeert dan gratis of met korting op straat in uw vergunninggebied. Dat gaat via deze pagina.
  • Parkeergarages: Amsterdam heeft verschillende parkeergarages waar je je auto kunt parkeren. Deze garages zijn vaak 24 uur per dag geopend en hebben beveiliging. Het nadeel van parkeergarages is dat ze vaak duur zijn.
  • P+R Amsterdam: P+R Amsterdam is een optie voor bezoekers die met de auto naar Amsterdam komen. Je parkeert je auto bij een P+R parkeerplaats en neemt vervolgens het openbaar vervoer naar het centrum. P+R Amsterdam is goedkoper dan parkeren in het centrum, maar het kan wel betekenen dat je nog een stukje moet reizen met het openbaar vervoer.
  • Bezoekersparkeerplaatsen: sommige stadsdelen in Amsterdam hebben bezoekersparkeerplaatsen die speciaal gereserveerd zijn voor bezoekers. Deze parkeerplaatsen zijn meestal duurder dan gewone parkeerplaatsen, maar zijn wel gemakkelijker te vinden.

Houd er rekening mee dat je in Amsterdam vaak moet betalen voor parkeren en dat het aanvragen van een parkeervergunning lang kan duren. Het is daarom aan te raden om op tijd te reserveren en te overwegen om gebruik te maken van het openbaar vervoer.